فهرست مطالب

خون - سال ششم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1388)

فصلنامه خون
سال ششم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد زینلیان، اشرف سموات، رضا فدایی نوبری، سیدعلی آذین صفحه 238

    سابقه و هدف برنامه کنترل و پیشگیری از بتا تالاسمی ماژور، یکی از مهم ترین برنامه های پیشگیری در نظام سلامت کشور است که بیش از یک دهه از اجرای آن در کشور می گذرد. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی نتایج به دست آمده این برنامه در بروز موارد جدید بیماری تالاسمی ماژور در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها در این مطالعه توصیفی و مقطعی، اطلاعات بیماران تالاسمی ماژور که پس از شروع برنامه کنترل و پیشگیری تا پایان سال 1385 در محدوده 20 شبکه بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ساکن بوده اند، از طریق درمانگاه تالاسمی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار 11 SPSS و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها در مجموع از تعداد 96 بیمار تالاسمی ماژور، 47 نفر(49درصد) حاصل ازدواج والدینی بودند که هرگز غربالگری نشده بودند و از این تعداد هم 43 مورد(5/91 درصد)، پیش از شروع اجرای برنامه ازدواج کرده بودند. والدین 34 نفر از بیماران(4/35 درصد) تحت غربالگری بدو ازدواج از نظر تالاسمی قرار گرفته بودند و 15 بیمار(6/15 درصد) از پدر و مادری متولد شده بودند که ضمن عدم غربالگری در برنامه، پیش از آن تولد فرزند بیمار تالاسمی را تجربه کرده بودند.
    نتیجه گیری این مطالعه نشان می دهد، با وجود این که روند بروز بیماری تالاسمی ماژور با شروع اجرای برنامه کنترل و پیشگیری تالاسمی در کشور کاهش چشمگیری داشته است، برنامه ریزی مناسب جهت ارتقای کیفیت ارایه خدمات مشاوره ای و مراقبت ناقلین و آموزش و اطلاع رسانی موثر گروه های هدف جامعه به منظور حذف کامل موارد بروز بیماری ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، غربالگری، کنترل و پیشگیری، ایران
  • زهره شریفی، احمد قره باغیان، مژگان نوروزی صفحه 246

    سابقه و هدف هپاتیت B یکی از عمده ترین بیماری هایی است که می تواند از طریق خون و فرآورده های خونی منتقل شود. اهمیت بالینی ژنوتیپ های ویروس هپاتیت B و ارتباط آن با موتاسیون ها تشخیص داده شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی حضور و میزان شیوع ژنوتیپ های ویروس هپاتیت B در میان اهداکنندگان خون مراکز انتقال خون کرمان، اصفهان و یزد بود.
    مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی، سرم 120 نفر از اهداکنندگان خون که از نظر حضور آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B (HBs Ag) با روش الایزا مثبت تشخیص داده شده بودند، به طور تصادفی ساده انتخاب شده و مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ویروس، سکانس ژن P به وسیله nested-PCR تکثیر و ژنوتیپ ویروس هپاتیت B با روش sequencing تعیین شد. توالی های به دست آمده و توالی های رفرانس به وسیله برنامه Clustal W مرتب شدند و درخت فیلوژنتیکی آن به وسیله روش Neighbor-joining (NJ) ترسیم گردید. آنالیز آماری با استفاده از آزمون فیشر و نرم افزار 5/11 SPSS انجام شد.
    یافته ها از 120 نمونه HBsAg مثبت، 69 نمونه(5/57% با فاصله اطمینان 34/66% - 65/48%) که با روش nested-PCR مثبت بودند، بر روی نمونه های مثبت تعیین توالی شدند. ژنوتیپ D در میان اهداکنندگان داوطلب خون آلوده به ویروس هپاتیت B 100% تعیین گردید.
    نتیجه گیری شیوع ژنوتیپ D ویروس هپاتیت B در اهداکنندگان خون در این مطالعه 100% بود. این نتیجه می تواند در تهیه کیت های تشخیصی ویروس هپاتیت B هم چنین تهیه پانل های کنترل کیفی جهت ارزیابی روش های تشخیصی ویروس مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، اهداکنندگان خون، ژنوتیپ
  • محمدحسین احمدی، خدیجه اعتدالی، مرضیه ابراهیمی، سلاله صمیمی، منیره محمد، امین خوش اخلاق، طاهره زندیه، مرتضی ضرابی صفحه 257

    سابقه و هدف خون بند ناف به طور موفقیت آمیزی از سال 1988 به عنوان یک منبع مهم برای سلول های بنیادی خونساز استفاده شده است. احتمال ایجاد آلودگی های باکتریایی در زمان خونگیری از بند ناف و نیز در طی فرآیندهای مربوط به پردازش آن وجود دارد. هدف از این تحقیق، بررسی و تعیین منشا و نوع آلودگی باکتریایی نمونه های خون بند ناف در بانک خون بند ناف پژوهشکده رویان بود.
    مواد و روش ها در این مطالعه توصیفی، تعداد 3074 واحد خون بندناف که در مدت 3 سال جمع آوری شده، از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور شناخت منشا آلودگی، 800 کیسه بررسی و از هر کیسه دو نمونه کشت و باکتری های جدا شده تعیین سویه شدند. نتایج توسط آزمون کای دو و نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها از مجموع 3074 واحد خون بند ناف، تعداد 93 واحد(6/3-3/2= 95% CI، 02/3%) آلودگی باکتریایی داشتند. در بررسی دوم از مجموع 800 واحد، تعداد 26 واحد(3/3%) از نظر کشت میکروبی مثبت بودند که 25 واحد(2/96%) آن در مرحله خونگیری و 1 مورد(8/3%) پس از انجام فرآیند پردازش مثبت شده بود.
    نتیجه گیری در این تحقیق، بیشترین آلودگی مربوط به بخش زایمان بیمارستان ها بود که درحین خونگیری نادرست از بند ناف ایجاد شده بود و اکثریت این باکتری های جدا شده مربوط به فلور نرمال پوست و دستگاه تناسلی بودند؛ لذا با توجه به اهمیت و ارزش بالای سلول های خون بند ناف و عوارض خطرناک ناشی از پیوند نمونه عفونی، تدوین برنامه هایی به منظور آموزش جهت اخذ استریل نمونه، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بانک های خون، ذخیره کرایو، خون بند ناف
  • فرزانه آتش رزم، فرهاد ذاکر، مهناز آقایی پور، وحید پاژ صفحه 266

    سابقه و هدف تغییرات ژنتیکی و موتاسیون هایی که در سطح ژن روی می دهند؛ از جمله عوامل اتیولوژیک به وجود آورنده لوسمی ها می باشند. از این تغییرات می توان به پلی مورفیسم هایی اشاره کرد که در سطح ژن بعضی مولکول های حیاتی حضور دارند. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان شیوع دو پلی مورفیسم مهم در این ناحیه ژنی یعنی C667T و A1298C و بررسی نقش انفرادی و یا مشترک این دو در ایجاد حفاظت در برابر لوسمی حاد لنفوبلاستیک بیماران زیر 16 سال بود.
    مواد و روش ها مطالعه انجام شده از نوع مورد شاهدی بود. با استفاده از روش PCR-RFLP، به صورت تصادفی تعداد 103 نفر از بیماران مبتلا به ALL زیر 16 سال و 160 نفر از گروه کنترل هماهنگ از نظر سن و جنس، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل آماری از آزمون های Hardy-weinberg equilibrium، کای دو و نرم افزار 16 SPSS استفاده گردید.
    یافته ها ارتباط معناداری بین دو پلی مورفیسم آنزیم متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز(MTHFR) و ابتلا به لوسمی یافت نشد. در مورد C677T، برای 677CT در مقابل 677CC (95/1-58/0 = 95% CI) 08/1= OR، برای 677TT در مقابل 677CC (24/1-05/0 = 95% CI) 25/0= OR و برای مجموع 677TT/677CT در مقابل 677CC (66/1-53/0 = 95% CI) 94/0= OR بود. نتیجه مهم دیگر، شیوع بالای پلی مورفیسم A1298C (67/40% در مقابل 17% تا 19% در سایر جمعیت های آسیایی) در جمعیت مورد مطالعه ایرانی بود.
    نتیجه گیری نتایج مطالعه نشان می دهد که واریانت های C677T و A1298C از آنزیم MTHFR، تاثیر چندانی بر کاهش خطر ابتلا به ALL ندارند. اما شیوع این پلی مورفیسم ها در افراد نرمال بیشتر از مبتلایان به ALL بود که می تواند حمایت کننده بعضی نتایج قبلی باشد.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، آنزیم متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز، لوسمی حاد لنفوبلاستیک کودکان
  • حبیب نورانی خجسته، مانی رمزی، نادر کهن صفحه 276

    سابقه و هدف هموگلوبینوری حمله ای شبانه(PNH) یک بیماری همولیتیک مزمن است. با توجه به نادر بودن این بیماری و عدم وجود اطلاعات آماری و اپیدمیولوژیک مشخص در مورد آن، هدف از این مطالعه بررسی فراوانی، علایم بالینی، علایم آزمایشگاهی و سیر بیماری PNH در بیمارانی است که در سال های اخیر با تشخیص PNH در بیمارستان های شیراز بستری شده اند.
    مواد و روش ها در یک مطالعه مقطعی، پرونده 18 بیمار که از سال 1356 تا 1386 با تشخیص نهایی PNH در بیمارستان های نمازی و شهید فقیهی شیراز بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات بیماران و محاسبات آماری، پرسشنامه ای تنظیم شد که کلیه اطلاعات دموگرافیک، علایم بالینی، علایم آزمایشگاهی، تشخیصی و تدابیر درمانی در آن مد نظر قرار گرفت.
    یافته ها بیماران شامل 11 مرد و 7 زن با میانگین سنی 21 ± 35 سال بودند. شایع ترین علامت بالینی کم خونی و رنگ پریدگی در 17 بیمار(4/94%)، میل به خونریزی در 12 بیمار(6/66%)، زردی و یرقان در 10 بیمار(5/55%)، کم خونی آپلاستیک در 6 بیمار(3/33%) و ترومبوز وریدی در 5 بیمار (7/27%) گزارش شده بود. 50% بیماران در زمان تشخیص با پان سیتوپنی مراجعه کرده بودند. بیماران تحت درمان های دارویی با پردنیزون، اسید فولیک، دانازول، آهن و داروهای ضد پلاکتی قرار گرفته و تجویز خون در 10 بیمار به علت هموگلوبین پایین انجام شد.
    نتیجه گیری PNH یک بیماری نادر و مزمن می باشد که باید در همه بیماران مبتلا به کم خونی همولیتیک مخصوصا در مواردی که سایر علل شایع و شناخته شده همولیز در آن ها رد شده است، به عنوان یکی از تشخیص های احتمالی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هموگلوبینوری حمله ای شبانه، کم خونی آپلاستیک، ترومبوز، ایران
  • سعید کارگر، هایده جوادزده شهشهانی، نعیمه طبخی صفحه 283

    سابقه و هدف مشکل اصلی در مراقبت از بیماران دیابتی، زخم پای دیابتی می باشد که یکی از مهم ترین عوارض دیابت است. این زخم در اغلب موارد به درمان های معمول پاسخ نداده و منجر به قطع عضو می شود. به علاوه هزینه زیادی بر بیمار و نظام سلامت تحمیل می کند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر ژل پلاکتی در درمان زخم پای دیابتی بود.
    مواد و روش ها در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 70 بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی به صورت تصادفی و بر اساس درجه بندی زخم از نظر عروقی و نوروپاتی، انتخاب شدند. 35 نفر تحت درمان با ژل پلاکتی و 35 نفر تحت درمان روتین قرار گرفتند. هر دو گروه در مدت بستری آنتی بیوتیک وریدی(مترونیدازول و سفتریاکسون) دریافت می نمودند. بیماران به مدت سه هفته ارزیابی شدند. اساس پاسخ به درمان، تشکیل نسج گرانولاسیون قابل مشاهده و آماده گرافت و یا اپیتلیزاسیون بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون های فیشر و t انجام شد.
    یافته ها موردی از آمپوتاسیون در گروه درمان با ژل پلاکتی مشاهده نشد. در بیماران گروه کنترل، زخم پا در 6 بیمار منجر به آمپوتاسیون اندام شد. مدت زمان بستری در گروه درمانی 6/1 ± 5 روز و در گروه کنترل 6/3 ± 11 روز بود(001/0 p<).
    نتیجه گیری ژل پلاکتی می تواند به عنوان یک روش جایگزین در درمان زخم پای دیابتی به کار رود. با استفاده از ژل پلاکتی، می توان انتظار داشت بیشتر زخم های دیابتی ترمیم یافته و از قطع عضو پیشگیری شود.

    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، پلاکت ها، عوارض دیاب
  • غلامرضا تبریزی، مرضیه وطن خواه، سحر تبریزی صفحه 292

    سابقه و هدف سندروم نقص ایمنی اکتسابی(ایدز)، دارای ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی است و سبب بروز انواع اختلالات روانی و عاطفی می گردد. این در حالی است که اختلالات شخصیت نیز به نوبه خود می تواند شرایط ابتلا به این بیماری را فراهم آورد. لذا در این پژوهش رابطه دو سویه اختلالات شخصیت و بیماری ایدز در مبتلایان با الگوی رفتارهای پر خطر بررسی شده است.
    مواد و روش ها تحقیق حاضر به روش توصیفی مقطعی صورت گرفت. 30 نفر از افراد مبتلا به ایدز که از طریق رفتارهای پر خطر آلوده شده و تحت پوشش مرکز مشاوره بیماری های عفونی و رفتاری بودند، به عنوان گروه آزمایشی و 30 فرد سالم که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند، با استفاده از آزمون چند محوری شخصیتی بالینی میلون مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t و من ویتنی U، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها نتایج حاصل بیانگر آن بود که بیماران مبتلا به ایدز در مقایسه با گروه کنترل، در طی دوران رشد خود در مقیاس الگوهای شخصیت اجتنابی، اسکیزوتایپ، مرزی، پارانوئید، سندروم های بالینی، اضطراب، افسرده خویی، وابستگی به الکل و مواد مخدر، اختلال تفکر، افسردگی اساسی و اختلالات هذیانی با افراد سالم به طور معناداری تفاوت داشتند(05/0 p<).
    نتیجه گیری فرآیندهای نامطلوب رشد روانی می تواند سبب اختلال در رشد شخصیت شود و در نتیجه فرد را مستعد آلودگی با عوامل بیماری زا از جمله ایدز گرداند. این در حالی است که ابتلا به ایدز نیز می تواند متغیر اثرگذاری در بروز اختلالات عاطفی و روانی باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات شخصیت، ویروس نقص ایمنی انسانی، ایدز
  • پیمان عشقی، عبدالمجید چراغعلی صفحه 301

    سابقه و هدف توجه جهانی به مشکل بیماری های عفونی منتقله از طریق خون و فرآورده های مشتق از پلاسما (TTI)، با گزارش اولین بیمار هموفیل مبتلا به ایدز و هپاتیت C، موجب عواقب حقوقی، اجتماعی و اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه گردید. در این مقاله به مقایسه این عواقب در ایران و سایر کشورها پرداخته شده است.
    مواد و روش ها مرور سیستماتیک بر 29 مقاله به دست آمده از بانک های اطلاعاتی و گزارش های منتشره TTI در چهار دهه گذشته، به ویژه در بیماران هموفیلی و تالاسمی انجام و عواقب حقوقی، اقتصادی و اجتماعی آن ها و نیز تاثیر آن بر سلامت عمومی جامعه در ایران، 10 کشور توسعه یافته و 2 کشور در حال توسعه بررسی گردید.
    یافته ها ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته؛ کمترین شیوع ایدز و هپاتیت C را در بیماران هموفیلی، بیشترین مبلغ غرامت نسبت به درآمد سرانه ملی و نیز سرانه سلامت ملی و گسترده ترین محدوده زمانی تخصیص غرامت و حق شکایت را داشته است. در ایران علاوه بر پرداخت غرامت، کلیه هزینه های درمان ایدز و هپاتیت بیماران جدا از سیستم موجود بیمه درمانی کشور، رایگان بوده و علی رغم رسیدن به استانداردهای جهانی اهدای خون؛ آزمایش های غربالگری، جمع آوری و ذخیره پلاسما و فرآورده های خون از نظر TTI بیمه می باشد. متعاقب تشکیل پرونده حقوقی بیماران هموفیلی، صنعت بومی پالایش پلاسمای کشور تعطیل گردید.
    نتیجه گیری این عدم توازن بارز بین عواقب یک پدیده با شیوع و اهمیت آن و توانمندی های موجود در یک جامعه، نیاز به بازنگری در مفاهیم حقوقی و قانونی قصور و تقصیر در امور پزشکی، تناسب خسارات مادی و معنوی با درآمد سرانه ملی، هزینه اثربخشی اقدامات تشخیصی و درمانی و ضرورت برقراری رابطه سیستماتیک مستمر بین وزارت بهداشت، پزشکی قانونی و مراجع قضایی در غالب یک کمیسیون مشورتی کارشناسی عالی را تاکید می کند.

    کلیدواژگان: ویروس های منتقل شونده از راه خون، هموفیلی، انتقال خون، ایران
|
  • Dr. M. Zeinalian *, Dr. A. Samvat, Dr. R. Fadayee Nobari, Dr. S.A. Azin Page 238

    Background and ObjectivesThe prevention and control program of major beta-thalassemia disease is one of the most important preventive programs in the Iranian health system which has been implemented for more than one decade. This study aimed to assess the outcomes of this program in districts of Isfahan province and discuss new disease cases (1997-2007). Materials and MethodsThe method of this study is descriptive and cross-sectional. Patients born after the onset of the screening program (Mar-1997) in 20 districts of Isfahan province were included in data collection. Provincial reference clinic for thalassemia was responsible for data collection conducted through completion of questionnaires. The data were analyzed by SPSS 11. ResultsIt was revealed that 47 cases (49%) out of 96 were born to the unscreened couples who were unaware of their carrier state. Out of the former, 43 couples had been married before the onset of screening program. The parents of 34 cases (35.4%) had been screened in the program and 15 cases (15.6%) were born to the unscreened couples with the previous experience of delivery of thalassemia-affected infants. ConclusionsSupport and revival of genetic counseling teams that regularly receive training, follow up of suspicious thalassemia cases or carrier couples, information dissemination about prevention program of thalassemia in the community, establishment of valid registry systems for present patients and continuous referral of their parents to health centers for surveillance and service delivery to foreign refugees are the most important points that the findings of this study consider significant.

  • Dr. Z. Sharifi, Dr. A. Gharehbaghian *, M. Noroozi Page 246

    Background and ObjectivesHepatitis B is one of the major diseases that has the potential to be transmitted by blood transfusion. Specific genotypes of hepatitis B virus are increasingly recognized for their clinical significance and association with particular viral mutations. The aim of this study was to investigate the prevalence of hepatitis B virus genotypes in blood donors of Kerman, Yazd and Isfehan Blood Centers. Materials and MethodsSera of 120 blood donors, who were positive for hepatitis B surface antigen (HBsAg) using ELISA method, were selected. HBV DNA was extracted from sera using commercial kits and the p gene sequences were amplified by nested-PCR. HBV genotypes were determined by direct sequencing of the polymerase gene of HBV. The obtained sequences were aligned with Clustal W programme. Phylogenetic trees were constructed by the Neighbor-joining (NJ) method. The data were analyzed with Fisher test by SPSS 11.5 ResultsOut of 120 HBsAg positive volunteer blood donors, 69 (57.5%, CI 95% = 48.65-66.34)) were positive for HBV DNA sequence. Sequence analysis was done on the positive samples. Genotype D was detected among 100% of HBV infected volunteer blood donors. ConclusionsThe prevalence rate of genotype D was found to be 100%. These findings may have an impact on the immunological and genetic diagnosis of HBV as well as on the selection of diagnostic kits and viral quality control panels.

  • M.H. Ahmadi *, Kh. Etedali, Dr. M. Ebrahimi, S. Samimi, M. Mohammad, A. Khosh Akhlagh, Dr. T. Zandieh, Dr. M. Zarrabi Page 257

    Background and ObjectivesUmbilical cord blood has been used successfully as a source of hematopoietic stem cells for transplantation. Knowing that cord blood could be bacterially contaminated at the time it is being obtained and afterwards during the time it is being processed, we decided to perform the present study to determine any possible bacterial contamination and find out the root causes in Royan Cord Blood Bank (RCBB). Materials and MethodsRCBB during 3 years received 3074 cord blood units (CBUs) upon which relevant investigation was made. In order to determine the root cause of the bacterial contamination, 800 CBUs were tested out of each of which two samples were taken. The data were analyzed with Chi-square by SPSS 16. ResultsOut of 3074 CBUs, 93 units (3.02%, CI 95%=2.3-3.6) were shown to have bacterial contamination. Out of the 800 units tested to detect the root cause, 26 samples (3.3%) were proved to be bacterial culture positive out of which 25 (96.2%) were shown to be contaminated at the time they were obtained and 1 (3.8%) during processing. The isolated bacteria were aerobic in 19 cases (73.1%) and anaerobic in 7 (26.9%). ConclusionsThe results show that bacterial contamination mostly is caused at the time blood is obtained from the cord in hospital obstetrics wards and most of the isolated bacteria were shown to be skin flora. Given the high value of cord blood stem cells and the risk of septic transplantation, it is necessary to prepare training programs for midwives and phlebotomists.

  • F. Atashrazm, Dr. F. Zaker *, Dr. M. Aghaeipour, Dr. V. Pazhakh Page 266

    Background and ObjectivesGenetic variations and mutations are of the etiological factors leading to leukemia. Among these genetic alterations, polymorphisms are present on gene surfaces of some critical molecules. The aim of this study was to assess individual and/or combined role of these two polymorphisms (C677T and A1298C) in resistance against pediatric acute lymphoblastic leukemia. Moreover, the frequency rate of these important polymorphisms has not been reported in Iran so far and the present study is the first attempt to this end. Materials and MethodsUsing PCR and RFLP analyses, we studied the prevalence rate of the C677T and A1298C Methylenetetrahydrofolate (MTHFR) genotypes in 103 pediatric ALL patients and 160 age-sex matched control patients. The data were analyzed with Hardy-weinberg and Chi-square by SPSS 16. ResultsNo significant association between two common polymorphisms of MTHFR or combination of polymorphisms with the risk of ALL was observed. The study also showed the high prevalence of A1298C which was significantly higher than that reported for most Asian population (40.67% in our study versus 17-19% in Asian). It is proved that C677T prevalence pattern is similar with those in most Asian populations. ConclusionOur findings suggest that the MTHFR C677T and A1298C gene variants do not have a major influence on the susceptibility to pediatric ALL. But despite the absence of any significant association, the frequency of MTHFR 677TT was lower among patients than general population which may support previous evidence about its protective effect against ALL.

  • Dr. H. Noorani Khojasteh, Dr. M. Ramzi *, N. Kohan Page 276

    Background and ObjectivesPNH is a chronic hemolytic disease. Due to rarity and absence of any clear statistical and epidemiologic information about this disease, the aim of this study was to evaluate the prevalence, and clinical or laboratory signs about PNH in patients that referred to Shiraz University of Medical Sciences. Materials and MethodsWe reviewed 18 PNH-affected cases admitted in Namazee and Shahid Faghihi hospitals during 1 977 -2008. To evaluate patient's data, we designed a questionnaire that addressed demographic, clinical, and laboratory features, together with diagnosis and relevant treatment procedures. ResultsOut of the patients, there were 11 male and 7 female all within the age range of 14-57 years. The most common clinical features were anemia and pallor in 17 patients (94.4%), jaundice in 10 (55.5%), aplastic anemia in 6 (33.3%), and vein thrombosis in 5 (27.7%). Pancytopenia was reported in 50% of patients. As far as the treatment procedures are concerned, the patients were shown to be treated with prednisolon, folic acid, danazol, iron and antiplatelet drugs. There were also 10 patients who recieved blood transfusion because of low Hb levels. ConclusionsPNH is a rare and chronic disease that should be considered in all patients with hemolytic anemia where other possiblities causes have been eliminated.

  • Dr. S. Kargar, Dr. H. Javadzadeh Shahshahani *, Dr. N. Tabkhi Page 283

    Background and ObjectivesDiabetic foot ulceration represents a major problem in the health care of diabetic patients. The response to standard treatment is often poor and acts as a common cause of amputation. The diabetic foot imposes on patients and the healthcare system excessive expenses. The aim of this study was to assess the therapeutic effect of platelet gel on diabetic foot ulcer. Materials and MethodsThis randomized clinical trial study was done on 70 hospitalized diabetic patients; they were divided into two equal groups and followed for three weeks. Both groups received intravenous antibiotics (metronidazole + ceftriaxone) during hospitalization. Granulation tissue formation ready for grafting or epithelialization were tokens of ulcer recovery and positive response to treatment. The data were analyzed with Fisher and T-test. ResultsHospitalization period was shorter in case group (5 ± 1.6 vs. 11 ± 3.6 days in control) (p< 0.001). All ulcer cases in the former group healed completely. Amputation was necessary for six patients in the control group. ConclusionsThe results showed the effectiveness of platelet gel in treatment of chronic diabetic ulcers. So we recommend it as a suitable cellular therapy to accelerate the healing process and prevent amputation.

  • Dr. Gh. Tabrizi *, M. Vatankhah, S. Tabrizi Page 292

    Background and ObjectivesAcquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS) has social, psychological, and biological consequences thereby changing it into a phenomenon that could threaten mental health of society and even those affected. Thus, in the present research we have aimed to study the two-way impacts of personality disorders and AIDS in patients exposed to high-risk behaviors. Materials and MethodsThe main purpose of this research is to perform a comparative study of personality and psychological disorders among HIV positive and negative individuals. Consequently, 60 people were selected as the sample group from whom 30 were the ones under treatment in Mashad Consultation Center for Infectious Diseases and Behavioral Disorders; the others were 30 non-infected people who were selected randomly. They all were assessed by means of the Millon Clinical Multiaxial Inventory–II. The obtained data were finally analyzed by the use of T-test and Man-withney test. ResultsThe results displayed the fact that HIV positive individuals compared with HIV negative ones suffered a higher level of emotional and behavioral disorders in their lifetime. Schizotypal personality, borderline disorder, paranoid, anxiety, dysthymia, alcohol and drug dependence, thought disorder, major depression and delusional disorder were the problems investigated. ConclusionsUnfavorable procedures of psychological growth can impair the personality development thereby making people susceptible to being infected with disease provoking factors including AIDS being affected with AIDS in turn can act as an effective variable in emergence of emotional and psychological impairments.

  • Dr. P. Eshghi *, Dr. A. Cheraghali Page 301

    Background and ObjectivesReports concerning serious illnesses caused by transfusion transmitted infections (TTI) in 1980s have caused numerous legal, social and economic consequences both for the patients and the societies. As a result, several lawsuits against authorities in the government and industry have been filled by the patients or advocacy groups. In Iran in 1990s such lawsuit was started against authorities of national blood transfusion organization. In this paper, comparative consequences of theses lawsuits have been evaluated. Materials and MethodsMain databases such as Pubmed and ISI Web of Science have been searched for any such reports in both developing and developed countries in the past three decades. ResultsAlthough prevalence of TTI (e.g. AIDS and hepatitis C) in Iranian patients was substantially lower compared to the data reported in developed countries, compensation paid to the patients, as percent of GDP per capita, was significantly higher. Similar discrepancy was also observed in extension of the compensation and verdicts against national authorities that was much severer. Iran was the only country which had to provide in addition to substantial compensation free comprehensive treatment for the patients in extra to the existing national insurance system. As a result of such lawsuits, Iran has closed its only national plasma fractionation plant and after that it had to rely only on imported plasma products to meet the patients’ need. ConclusionsComparison of consequences of TTI in Iran with those of developed countries indicates a clear imbalance between the event and its consequences. This obviously has caused a clear unfair shift of the country’s health system privileges toward TTI contracted patients. On the other hand this unfair verdict against national authorities has ignored concepts of failure and fault in medical interventions.